Tyck till!

Dags för Löfven att presentera sin politik

Tyck till! Artikeln publicerades

Det var ett tag sedan som jag funderade runt ”mitt” Socialdemokratiska parti.

Att nye ordföranden Stefan Löfven ryckte upp siffrorna i olika mätningar var väl nästan väntat. Partiet är i en fas som både är svårt och säkert omvälvande. De gamla gråsossarna känner säkert inte igen sig (tror jag).

Jag väntar med spänning på att partiet måste börja att prata. Det vill säga, börja att presentera ”vår” politik. Att ge besked i olika frågor är hög tid.

Jag tror att Löfven har det jobbigt i några viktiga frågor där ibland kärnkraften. Jag tycker att det är ett dilemma att partiet sagt nej till kärnkraft. Vad finns det egentligen för alternativ ? Vindkraft ? Solenergi ? Vågkraft ? Säkert behjärtansvärda projekt, men jag gissar att det inte räcker. Vattenkraft är ett annat, men det är sedan länge bordlagt att bygga ut flera älvar.

Att värma upp ”egnahem” är väl inget problem med dagens teknik från de alternativa källorna men räcker uppenbarligen inte till industrin med mera.

Här i södra Sverige står vindkraftsmöllorna på vissa platser på rad. I den kommunen jag bor i vill man inte ha dem. Varför? Om nu vindkraften är så miljövänlig?

Det är väl så här, alla vill ha vindkraft, men ingen vill ha dem i sin närhet.

Jag tycker man har vant sig vid landskapsbilden med vindmöllorna, som till exempel på. vägsträckan mellan Ystad och Malmö.

Det ska bli intressant att se och höra när Löfven väl kommer till skott och börjar att leverera förslag och börjar att prata. Onda tungor har sagt, ”bra så länge han är tyst”. Men det håller inte naturligtvis.

Jag är inte rädd för förändringar. De nya Moderaterna gick igenom en förändringsprocess före 2006 och lyckades locka till sig väljare. Men även tappa gamla högerväljare. Sossepartiet måste göra något liknande utan att för den skull tumma allt för mycket på partiet ideologi.

Det pratas mycket om vänster och höger inom partiet. Jag menar, låt då vänsterfolket gå till Vänsterpartiet som är ett renodlat vänsterparti. Vi andra ska prata om ren och skär Socialdemokratisk politik, inget annat. Men verktygen (partiets politik) måste falla på plats. Det är hög tid.