FI idiotförklarar landsbygden

Christer Akej (M) ,

I ett närmast hårresande uttalande har en av FI:s medlemmar på Österlen, Jenny Ahlström uttalat i ett riksradioprogram att Österleningar bara äter och bajsar, använder inte hjärnan utan bara spaden. Det är en skrämmande människosyn som genom detta kommer fram. Bakgrunden är tydligen en besvikelse över att inte fler röstat på FI. Det kanske beror på att deras politik inte är bra och därmed inte så många gillar det som FI vill. FI vill lägga ned försvaret, stänga all kärnkraft, slopa ROT o RUT, sänka arbetstiden till 30 timmar, införa fri kollektivtrafik och fri barnomsorg, etc. Förslag som kostar hundratals miljarder och som rimligen nån måste betala. Här har inte FI kunnat ge några svar.

Nu försöker FI:s stora guru på Österlen Gudrun Schyman rycka ut till försvar och be om ursäkt. Det räcker dock inte. Så länge Ahlström är medlem i partiet innebär det att man i partiet accepterar en person med dessa åsikter. Dessutom har partiet låtit personen agerar på deras torgmöten i valrörelsen. Det enda som kan rentvå partiet är att utesluta medlemmen. Nu är det ju inte nytt med fördömande uttalanden från medlemmar i FI. För några år sedan uttalade Tiina Rosenberg att kvinnor som har sex med män är könsförrädare.

Via mejl till YA vill Ahlström förtydliga sitt uttalande och vad hon menat. ”vårt har det varit i alla tider överallt och landsbygden generellt är inte känd för att vara progressiv” Alltså menar hon att vi som bor på landsbygden är mindre framåt. Kan det månne vara därför som FI har ett större röstetal på Österlen än på andra ställen?

Det är förvånande att ett parti med säte i Simrishamns kommunfullmäktige som är en landsbygdskommun har företrädare med så landsbygdsfientlig syn. I kommunen kämpar vi hårt för att lyfta fram dess attraktion och få fler att flytta hit. Tvärtemot detta uttalar sig en FI medlem på ett av deras torgmöten under valrörelsen. Vem vill flytta till en kommun med en befolkning som enligt FI saknar hjärnkraft och bara ägnar sig åt handarbete samt äter och sitter på pottan?