Simrishamns kommun har slängt ”skatten” i sjön

Tyck till ,

Replik på insändare av Staffan Lindström i Ystads Allehanda den 6 mars 2015.

År 2014 har varit en enda lång följetong av ”affärer” i Simrishamns kommun. Alla har blivit utförligt beskrivna i Ystads Allehanda. Hur kunde det bli så här och vad kostade ”kalaset”? Vem eller vilka bär ansvaret i kommunledningen? Flera ”sannings­sägare” har framfört sina egna sanningar utan att göra noggranna efterforskningar. En av dem är Staffan Lindström som är så säker på sin sak att han kan peka ut och namnge personer.

Han borde ha kontrollerat sina påståenden istället för att lita på hörsägen och raljera. Den namngivne personen är på intet sätt ansvarig för eller ens delaktig i Kimo-skandalen eller anstiftare till regeringskris. Vi har i en tidigare insändare beskrivit hur det gick till och vilka som är ansvariga. En av dem har redan avgått. Ytterligare en person i ledningen borde ställa sin plats till förfogande. ”Affärerna” har kostat kommunen minst sex miljoner kronor! Allt är inte uppklarat så det kan blir mer.

Medborgarna betalar skatt för att få en god samhällsservice. I Simrishamn slängde man pengarna i sjön! Inte ens miljön eller fisket blev bättre! Skatten från cirka 140 medborgare har därmed inte kommit till någon nytta. Detta ser Österlenpartiet mycket allvarligt på och har agerat kraftfullt för att stoppa slöseriet! Vi kan inte påstå att vi fått kredit för vårt agerande eftersom ”affärerna” i viss mån varit dolda och svåra att sätta sig in i. Bra att nu en politisk majoritet till slut har förstått att så kan vi inte fortsätta.

Margareta Arvidson skriver i en tidigare insändare ”Min slutsats måste vara att jag tydligen lever i en rik kommun”. Ja det trodde nog hennes partivän också!