Tack för att jag bor i Sverige och Simrishamn

Jan Eric Rudefelt ,

För fyra och en halv månad sedan snubblade jag i sovrummet, föll och fick snabb ambulanstransport till Ystads lasarett. Komplicerad akutoperation samma dag, då man fick bygga upp en ny höft med plattor, bultar och skruvar. Operationen gick bra och efter en månads stillaliggande på sjukhuset i Simrishamn har det blivit cirka 10 veckors rehabilitering i hemmet med hjälp av hemtjänsten. Den senare delen av detta har jag börjat gåträna. 

Jag hade aldrig trott att det finns så fin vård att få! Sju gånger varje dag, vardag som helgdag, kommer välutbildade hemvårdare och ser till mig. På morgonen klär de på mig, tvättar mig och hjälper mig på toaletten. Klockan 11:30 är det lunch – varm, hemlagad och riktigt god mat direkt från spisen. På eftermiddagen lägger de mig och 1,5 timme senare tar de upp mig och sätter mig i min rullstol igen. På eftermiddagen tittar de in för att hjälpa mig om jag behöver något och till sist hjälper de mig i säng vid 21:00. Dessutom kommer nattpatrullen kl. 02:00 och ser till att allt är väl. Om jag behöver gå på toaletten eller något annat akut är det bara att trycka på larmknappen dygnet runt.

Helt fantastiskt! Jag har aldrig tidigare behövt någon vård i hemmet och hade ingen aning om att det fanns en så fin vård att tillgå i lilla idylliska Simrishamn. Välutbildade och välorganiserade människor som är till för oss medborgare när vi behöver hjälp. Sju gånger om dagen möts jag av en glad och vänlig röst som ropar ”Hej Jan Eric! Hur är det?” Alltid lika glada, hjälpsamma och vänliga.

Tack för all hjälp jag får, har fått och kommer att få.