Tyck till!

Vänsterpartiet tar ansvar för framtiden – gör Miljöpartiet?

Tyck till! Artikeln publicerades

Vänsterpartiet i Skurup är för att man gör en utredning kring förnybar energi i kommunen. Det har varit en del skriverier i lokalpressen kring en eventuell etablering av vindkraft. 

Ett annat alternativ som också är viktigt att lyfta fram är solenergin och hur vi tar tillvara på den. Här är Tyskland ett föredöme med mycket forskning och etablering, en del av energiförsörjningen är just solenergi. Här skulle vi i kommunen kunna lära oss en hel del och det skulle dessutom generera arbetstillfällen.

Solen lyser nog lika mycket i norra Tyskland som i södra Skåne, ha detta också i beaktande när vi pratar om förnybar energi!

Det som vi i Vänsterpartiet undrar här är hur den före detta centerpartisten Göran Petersson, numera representant för miljöpartiet i kommunen ställer sig i frågan? Tänker han ta bladet från munnen och representera sitt parti eller vara en marionett till den icke miljövänliga borgerliga majoriteten i kommunen? Väljarna är nog intresserade om ni vill och kan driva miljöfrågor på ett trovärdigt sätt. En röst på miljöpartiet i Skurups kommun är en röst på alliansen i dagsläget anser vi!