Ungsport

Klar för MFF – drömmer om Liverpool

Ungsport Artikeln publicerades

15-årige Piotr Johansson är sydöstra Skånes senaste superlöfte inom fotboll. Skurupspågen spelar numera i Malmö FF, men han drömmer om att en gång få representera Liverpool.

1. Du har precis anslutit till Malmö FF:s trupp, du spelar i pojklandslaget och Premier leagueklubben Newcastle vill ha dig. Och du är 15 år. Vad säger man?

– Jo, det har gått väldigt snabbt från och med i våras. Hittills har det bara varit framgångar, så det är naturligtvis kul.

Varför blev det fotboll för dig?

– Jag började på fotbollsskola i Skurup när jag var sex år och tyckte att det var kul. Jag har aldrig ens funderat över att välja någon annan sport.

Hur har tiden i Malmö varit än så länge?

– Jag har ju bara varit där officiellt i en vecka, men i de testmatcher jag fick göra med MFF innan jag blev klar för dem gick det väldigt bra. Jag har ingen tidsplan med hoppas så klart ta plats i A-lagstruppen så fort som möjligt.

Vad är det absolut största som hänt i din karriär?

– Det var att komma med i landslaget. Första matchen mot Finland var jag väldigt nervös, men inför den andra matchen var det mer som en "vanlig" match. Det var förstås rätt så stort att provträna med Newcastle också.

Vad är dina bästa egenskaper som fotbollsspelare?

– Usch, ja vad ska jag säga. Jag är väl rätt snabb och teknisk. Och så är jag ganska duktig med båda fötterna.

Har du några förebilder inom fotbollen?

– Zinedine Zidane. Han hade ett sjukt bra tillslag, han kunde dribbla...han kunde allt! Sen gillar jag Ronaldo, den brasilianske Ronaldo. Han är snabb och har bra överstegsfinter.

Premier league-klubben Newcastle är alltså intresserade av din underskrift, hur tänker du angående det?

– Jag tänker att jag har gott om tid för det i framtiden. Nu spelar jag i MFF och jag har inte bråttom här ifrån. Men sen kan jag tänka mig en flytt till England, träningen där är nog ännu bättre än i Sverige.

Vad är ditt definitiva mål med fotbollen?

– Bli utlandsproffs. Helst i England och Liverpool. När jag var liten var det mycket matcher med Liverpool på tv så det har blivit en favoritklubb.

Vad tror du att du kommer att jobba med efter din fotbollskarriär?

– Ingen aning, men jag tror och hoppas att det blir ett lugnt jobb. Jag vill inte göra något tungt men samtidigt inte jobba på kontor. Jag har lätt för matematik, så kanske något sånt.

Vad gör du på fritiden?

– Är med kompisar och pluggar. Men i och med att jag har lätt för att lära mig och ett bra minne så blir det inte så mycket plugg utanför skolan. Annars blir det mycket fotboll, och även när jag är med kompisar så slutar det ofta med att vi spelar fotboll.