700 000 kronor delades ut till bygden

Ystad Artikeln publicerades
Lars Johansson från Svarte Byalag fick ta emot en check på 12 500 för att få Peter Tegnér och GoodnightSun 2019 till sin egen strand.
Foto: Mark Hanlon
Lars Johansson från Svarte Byalag fick ta emot en check på 12 500 för att få Peter Tegnér och GoodnightSun 2019 till sin egen strand.

Högst upp i Sparbanken Syds lokaler i Ystad delades under tisdagskvällen pengar ut till olika nyskapande projekt runt om i södra Skåne. Under våren har stiftelsen beviljat 22 olika ansökningar med vitt skilda teman.

Omkring 40 personer hade samlats i bankens lokaler för kvällens prisutdelning som de själva kallar det. Det är rekordmånga på plats och vad de har gemensamt är att de alla ansökt om bidrag för nya projekt som på olika sätt bidrar till samhället.

– Det vi vill göra är att möjliggöra nya och goda idéer, det vi tittar på är att det ska vara något nytt. Och sen ska det vara inom vårt område, pengar som är genererade i bygden ska också gå tillbaka till bygden, säger Andreas Narsell som är marknadschef på banken och ledamot i stiftelsen.

Totalt sett har stiftelsen delat ut strax över 700 000 kronor till 22 olika projekt under våren.

– Man känner sig lite som jultomten, det är väldigt roligt det här, säger Andreas Narsell.

En av alla som fick ta emot sin check under kvällen var Lars Johansson från Svarte Byalag. Pengarna har gått till att få musikprojektet och festivalen GoodnightSun att komma till stranden i Svarte. Med sig hade han musikern bakom festivalen, Peter Tegnér.

Fakta

Föreningar som fått beviljade bidrag 2019

Besök Skåne Sydost, KFUM Ystad, Harmonikören, Christinas Wänner, Österlens fotoklubb, Estrad Skåne, Ystad Tennisklubb, Snogeholms Land Art, Gylleboverket, Tillväxt Syd, Nyföretagarcenter Syd, Företagarna i Ystad, Telegrafstationen, Simrishamns Seglingssällskap, Tomelilla Gymnastikklubb, August No Stress Surf Café, Media Evolution Southern Sweden AB, StreetArtÖsterlen, Simrishamns Budoklubb, Vitaby Grevlunda Byalag, Svarte Byalag, Friskis & Svettis Simrishamn.

Visa mer...