Anja älskar en perfekt present

Ystad Artikeln publicerades

Anja Gunnemar gillar presenter. Särskilt när någon annan ska få dem. Det roligaste med mitt jobb? När presenten har en story.

Just nu läser ni början på en ny artikelserie. Den ska handla om folk i mataffärer och klädbutiker, på pizzerian eller macken. Tjejen på fiket kanske. Eller han som sitter i kassan på snabbköpet.

Vi ska lyssna på rösterna från andra sidan.

Bakom disken börjar nu, och YA har precis gått på jakt efter första intervjuobjekt.

Hm. Stora Östergatan 6... Okej. Vi går in.

- Här har vi en som vill vara med i tidningen, ropar tjejerna på Sjögrens och föser fram Anja Gunnemar.

Hon skrattar.

- Jag? Nää... Tycker ni det?

Yes, Anja är perfekt. Visserligen ”frivillig” halvt motvilligt. Men när det kommer till kritan berättar hon jättegärna om sig själv och familjen, jobbet och fritiden.

- Jag läste estetisk konst och form på gymnasiet. Sedan har jag aldrig varit utan jobb, det får man vara tacksam för.

Anja Gunnemar hamnade rätt i arbetslivet, från första dan. Fast jobb direkt på Smiths konsthantverk i Stora Herrestad. 14 år efter studenten säljer hon presentartiklar hos Sjögrens i Ystad. Vigsel- och förlovningsringar, glas och porslin, köksgeråd.

- Jag älskar sånt här. Allra bäst är att vara med om att välja ut presenten, när kunden vet vem som ska få den och varför, men inte vad. Då känns det som presenten får en story.

- Jag hade inte passat på en fabrik, att bara stå och mata nån maskin hela dagarna, helt själv. Inte kontor heller. Den sociala biten är viktig. Jag vill ha kontakt med människor.

Grekerna får dock klara sig själva i fortsättningen. Anja Gunnemar blev rejält besviken på senaste semestern – all inclusive på Kreta –och nästa gång blir det Kanarieöarna i stället.

- Vår familj har åkt till Kreta i flera år, men sista resan var ingen höjdare. Hotellet låg mitt ute i ingenstans, det var trist och skräpigt på stranden, tråkiga omgivningar, och så var det dyrt.