Anställda på Lundgrens bil prisas– igen

Ystad Artikeln publicerades
Carsten Andersson slutade tvåa i tävlingen för tekniker medan Niklas Härstedt och Sven Kristersson vann tävlingen för servicerådgivare respektive plåt-/lacktekniker. I lagtävlingen blev de tvåa.
Foto: Privat
Carsten Andersson slutade tvåa i tävlingen för tekniker medan Niklas Härstedt och Sven Kristersson vann tävlingen för servicerådgivare respektive plåt-/lacktekniker. I lagtävlingen blev de tvåa.

Sveriges bästa servicerådgivare och plåttekniker inom Ford finns på Lundgrens bil i Ystad. Sedan företaget började delta i tävlingen har det alltid funnits minst en vandringspokal i prisskåpet.

Det börjar bli många metallbrickor med graveringen Lundgrens bil på de två vandringspokalerna som för tillfälligt står i glasskåpet inne på företaget.

– Alla gånger vi har varit med i tävlingen har vi vunnit någon typ av vinst, säger företagets vd Johnny Mårtensson.

Tävlingen han pratar om hålls varje år som avslutning på distansutbildningen för Ford, Autoteam.

Fyra gånger om året kommer det ut en tidning som medarbetarna på Lundgrens bil får plugga på för att kunna svara på olika frågor. Baserat på resultaten väljs Sveriges bästa tekniker, servicerådgivare och plåt-/lacktekniker ut för att mötas i den stora finalen i Göteborg.

Carsten Andersson och Niklas Härstedt börjar få rutin i Fords tävlingssammanhang.
Foto: Sofia Kristoffersson
Carsten Andersson och Niklas Härstedt börjar få rutin i Fords tävlingssammanhang.

Precis som för två år sedan deltog tre tävlande från Lundgrens bil i år – en i varje kategori. Deltagarna var desamma och de knep lika många pallplatser nu som då, men fördelningen mellan dem såg annorlunda ut.

Servicerådgivaren Niklas Härstedt som deltagit i tävlingen fem gånger kammade hem sin första seger det här året.

– Den var väldigt viktig. Jag jublade kan jag säga, säger han.

Teknikern Carsten Andersson som gjorde sin fjortonde tävling i år har fått uppleva samma känsla. Men i år fick han nöja sig med en andraplats.

– Man vet inte vad man introduceras för när man kommer dit. Det är ett fingerat som fel man ska leta upp genom att följa Fords strategi, säger Carsten Andersson.

Plåtteknikern Sven Kristerssons tävlingserfarenhet ligger på en nivå någonstans däremellan och även han kunde åka hem från Göteborg som en vinnare. Nu väntar en resa till Fordfabriken i Valencia för de tre pristagarna.

– Vi har varit där innan men det har ingen betydelse, säger Niklas Härstedt.

En sak som de däremot aldrig har gjort är att vinna finalens lagtävling som bland annat består av ett grupparbete med diskussioner. Där slutade de tvåa i år.

– Vi jagar den förstaplatsen, säger Johnny Mårtensson.

Den möjligheten har de nu först 2020 eftersom segrarna betyder att de måste stå över nästa års tävlingar.