Premiär för Pinchos i Ystad: "Äntligen"

Ystad Artikeln publicerades
Junia Björk-Jonasson, Johan Jonasson och Victoria Björk-Jonasson landade på Pinchos innan det var dags att gå på Ystad teater. ”Jag gillade revbenen och popcornen bäst”, sa Junia.
Foto:Fredrik Sjöstrand
Junia Björk-Jonasson, Johan Jonasson och Victoria Björk-Jonasson landade på Pinchos innan det var dags att gå på Ystad teater. ”Jag gillade revbenen och popcornen bäst”, sa Junia.

Visserligen hade Pinchos haft lite smygpremiär i Ystad under veckan, men fredagskvällen var den officiella öppningen av restaurangen som har en annorlunda matbeställning som affärsidé.

Krögarparet Josefin och Philip Fischlein var överallt under invigningskvällen.

– Det är lite nervöst så klart, men det ska det vara. Lite skräckblandad förtjusning, sa Josefin Fischlein.

Att öppningen var efterlängtad var inte minst 1700 likes på facebook ett tecken på.

– Förhandsintresset har ju varit otroligt. Vi har fått så fantastiskt bra respons från Ystad, det har vi märkt både på sociala medier och på snacket på stan. Folk har varit väldigt intresserade av vår satsning. Det känns stort för Ystad det här, och vi är jätteglada för alla som har visat uppskattning hittills, säger Philip Fischlein.

På restaurangkedjan Pinchos krogar beställer gästerna mat och dryck via en app. På menyn står såväl europeiska som asiatiska maträtter som serveras i tapasstorlek.

Pinchos i Ystad har 132 sittplatser, så på vardagar räknar krögarparet Fischlein kunna servera omkring 300 gäster och på helger räknar de med omkring 500, eftersom man då öppnar redan klockan 12.

Ann Nilsson kom med sina tre barn från Sjöbo till Pinchos i Ystad.

– Ja, men kan man gå på en premiär så ska man det tycker jag.

Sonen Wille höll med:

– Det är kul att vara först med någonting. Och det var lätt att beställa maten i telefonen. Det finns bilder på maten så då blir det lättare att välja, tycker jag.

Ann Nilsson var inte riktigt lika positiv till att beställa maten i telefonen.

– Jag saknar lite det där bläddrandet i en meny. För mig som inte är så teknisk så var det lite av en utmaning. Men vi gillade konceptet överlag, så vi kommer att gå hit igen, sa hon.

Någon som testat Pinchoskonceptet tidigare var Ystadsbon Linda Olsson och hennes familj.

– Vi har varit på Pinchos i Malmö tidigare, så när de släppte bordsbokningen till premiären i Ystad så var vi snabba att boka. Det är en lite rolig grej att beställa maten i en app, och det är synd att missa en premiär.