Badkorren som inte ger upp: Det är så varmt!

Ystad Artikeln publicerades
Anne-Marie Rosensköld, Sövestad, som var en av YA:s badkorrespondenter under sommaren, menar att det är fullt badbart fortfarande.
Anne-Marie Rosensköld, Sövestad, som var en av YA:s badkorrespondenter under sommaren, menar att det är fullt badbart fortfarande.

YA:s badkorre Anne-Marie Rosensköld ger inte upp sina sommarbad så lätt. Idag, den 18 september, njuter hon av strandliv vid Saltan i Ystad hela dagen.

– Så fort det har varit väder har jag varit här, och vattnet har hållit sig på 16-17 grader. Någon dag har det till och med varit 20 grader, säger hon.

Just under tisdagen var hon på plats från klockan tio på morgonen, med en väninna, lunch och fikakorg. Här är hennes rapport:

– Vattnet är lite skitigt med tång inne vid kanten men några steg ut är det jättehärligt. Och vattnet är så varmt, idag är det 17 grader, och inte ett dugg kallt i luften.

På stranden rör sig en del folk, några cyklar ut på bryggan för att göra lite gymnastik innan de badar, berättar Anne- Marie Rosensköld.

– En dam kom och tog en katta-tvätt men sen när hon såg att vi badade så gick hon i också.

Kanske är det här de sista ljuva sensommardagarna – till helgen väntas regn och svalare temperaturer.

– Min man han kom i morse och berättade att vi badade den här dagen för fyra år sen med, det kom en påminnelse på Facebook. Så vi är ju lite tokiga. Andra kör inte hit, de tror inte man kan bada så här års men det får ju vädret bestämma, avslutar Anne-Marie Rosensköld, direkt från stranden.