Busskursblottare döms till fängelse

Ystad Artikeln publicerades

En 44-årig man blottade sig vid en busskur och tog på sitt könsorgan på stranden. Nu döms han till fängelse för tre fall av sexuellt ofredande.

De tre fallen av sexuellt ofredande skedde under två dagar i slutet av juli. De två första fallen skedde på stranden i Ystad runt lunchtid den 25 juli. Mannen ska då ha tittat länge på två olika kvinnor vid två olika tillfällen samtidigt som han tagit på sitt kön.

Mannens förklaring att han möjligen försökte rätta till badbyxorna och få dem att torka, och att syftet inte alls var att smeka sig själv, fick inget gehör i tingsrätten.

På kvällen dagen därpå befann sig 44-åringen vid en busskur, där han blottade sig för en minderårig flicka som väntade på bussen.

Mannen påstår sig ha bristande minnesbilder av kvällen men att han inte haft för avsikt att visa sitt könsorgan. Målsägandes vittnesuppgifter samt fotografier anses styrka åtalet. 44-åringen bedöms som skyldig på alla tre åtalspunkter.

Mannen har tre tidigare domar gällande sexuellt ofredande, och tingsrätten anser att med tanke på mannens återfall till liknande brottslighet bör motivera en dom på fängelse i en månad.