Då öppnar Pinchos i Ystad: "Väldigt roligt"

Ystad Artikeln publicerades
Det är bråda dagar för krögarparet Josefin och Philip Fischlein med sonen Adrian. På fredag öppnar restaurangen Pinchos på Hamngatan.
Foto:Cecilia Billgren
Det är bråda dagar för krögarparet Josefin och Philip Fischlein med sonen Adrian. På fredag öppnar restaurangen Pinchos på Hamngatan.

På fredag får Ystad en ny krog. Då öppnar Pinchos på Hamngatan, men redan nu kan man boka bord.

– Det känns väldigt roligt, spännande och läskigt, säger Josefin Fischlein som äger restaurangen tillsammans med sin man Philip Fischlein och sina föräldrar Christel och Hans Fischlein.

Intresset för den nya krogen är stort. Redan innan den hunnit öppna har den gillats av 1 700 personer på facebook och många undrar när det är dags för den att öppna.

– Vi upplever att det finns ett stort tryck och nu har vi ett besked. Öppningen blir på fredag den 17 november, säger Josefin Fischlein.

Redan på tisdag öppnar restaurangen för inbjudna gäster.

– Det blir smygpremiär för att köket ska få möjlighet att köra in sig. Även på onsdag och torsdag har vi öppet för inbjudna gäster, säger Josefin Fischlein.

Hon har ingen tidigare erfarenhet från restaurangvärlden, utan arbetar som personlig assistent och har personalansvar och fortsätter med det även efter att restaurangen öppnat.

– Samtidigt ska jag ha hand om personalen och administrationen på restaurangen.

Philip Fischlein har arbetat fyra år på Sjöbo gästis. De 30 personer som anställts på restaurangen har alla varit på utbildning på Pinchosrestauranger i Göteborg och Kalmar och är väl förberedda inför premiären i Ystad.

Inredningsmässigt ser alla Pinchosrestauranger likadana ut och just nu pågår en febril verksamhet i kroglokalen på Hamngatan. Det är mycket som ska packas upp och komma på plats och hantverkarna avslutar sina jobb.

Pinchos serverar tapas, fast inte av det traditionella spanska slaget.

– Här finns vanliga rätter som finns på många andra restauranger, fast även i mindre portioner.

Gästerna beställer bord via restaurangens app eller per telefon. Väl på plats i restaurangen görs beställningen via appen.

– Men även de som saknar en smartphone är välkomna. Det finns personal på plats och vi har beställningsutrustning att låna ut.