Det här stör vi oss på i trafiken – YA-läsarnas egna rapporter

Sydöstra Skåne Artikeln publicerades
Foto: Emil Langvad/TT

Fartdårar, men också de som sniglar sig fram på vägarna. När YA frågade läsarna vad som störde dem mest i trafiken fick vi många svar – och flera tips på vad polisen bör uppmärksamma.

YA frågade läsarna på Facebook: Vilket trafikproblem hade du velat att polisen tog tag i där du bor?

En Tomelillabo svarade: ”Det skulle det vara bra om vi fick slut på buskörningen med mopeder och lättare mc som far fram längs trottoarer och kors och tvärs över torg. Lite extra trafikvett bland bilförarna hade inte skadat i heller.”

Hon får medhåll av en annan läsare som vill få slut på race mellan trimmade mopeder och bilar i Tomelilla, speciellt de som kör på Adelgatan.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Just buskörning och fartsyndare är något som flera läsare tar upp. Och de ger flera tips på vad polisen bör göra, och var:

• Kolla förare som inte kan hålla den rekommenderade hastighet vid torrt och fint väglag.

• Givetvis flera kontroller, gärna i byar som har 30, 40 och 50 som hastighet.

• Farten i Sjöbo tätort och andra byar där det råder 40 hålls det mycket sällan 40.

Men så finns det de som tycker att problemet ofta är det motsatta i trafiken: Bilister som kör för långsamt:

”Det finns för många förare som inte kan hålla den rekommenderade hastigheten och kör 20-30 kilometer i timmen för sakta. Detta i sin tur leder att andra förare som måste passa tider blir irriterade och gör farliga omkörningar," skriver en av dem.

Läsare i Ystad pekar på några specifika gator där det körs tokigt i staden. En person föreslår fartkoll på Oskarsgatan och påpekar att det har blivit ”rena Autobahn sedan de började bygga Regementsgatan”. Läsaren menar att det är ett under att inga olyckor har skett ännu.

En man tycker att det är mycket buskörning med mopeder runt Västervång sent på kvällarna och menar att han inte är ensam om att störas av det. En kvinna tycker att fartsyndarna är som värst på Blekegatan.

Och så finns såklart parkeringsproblemet.

”Se till att fixa parkeringsplatser för alla strandgäster längs hela sandskogen! Alla kan inte cykla till stranden och vi har världens finaste strand som blir svår att utnyttja” tipsar en kvinna.