England har utökat ledningen i kvartsfinalen

Sverige måste stå för en imponerande vändning om VM-äventyret inte ska vara över. England har utökat ledningen i kvartsfinalen till 2–0 och har ena foten i semifinal.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2018

Sverige stod emot i 30 minuter. Då fick England matchens första hörna som också blev matchens första riktiga målchans. Den reslige försvararen Harry Maguire vann duellen mot Emil Forsberg i straffområdet och nickade in 1–0 till England som helt styrde spelet i den första halvleken.

Tidigt i den andra halvleken fick Sverige hålla bollen i något längre sekvenser, men snart kopplade England greppet om matchen igen. I den 59:e minuten kunde Jesse Lingard efter ett långt anfall spela in bollen mot Dele Alli som behärskat nickade in 2–0.

Sverige har haft ett par lägen i den andra halvleken. Marcus Berg med en nick och Viktor Claesson med ett skott – men Jordan Pickford har stått för ett par superräddningar.