Festligt premiärmingel på nya Wallanderfilmen

Ystad Artikeln publicerades

Så var det i går kväll åter dags för festlig filmpremiär i filmstaden Ystad. Det var förväntan i den kyliga decemberluften som slutligen knäckt filmens huvudrollsinnehavare Krister Henriksson.

- Jag ska inte se filmen i kväll, jag är så förkyld, väste Krister Henriksson som ändå kommit till bion på Regementsområdet för att ge stjärnglans åt premiären.

Han var inte ensam. Premiärpubliken minglade och skålade. Här skymtade bland andra Lena Endre och Nina Zangani, både med framträdande roller i denna den första av 13 nya Wallanderäventyr, och Kishti Tomita, känd från Idol.

Hon kom tillsammans med Tobbe Larsson från Sjörups gård.

Krister Henriksson avslöjade att Kurt Wallander har sålt sin lägenhet på Mariagatan och flyttat ut till ett underbart hus i Svarte. Den ärrade kriminalkommissarien är 60 fyllda och är på väg att ta sig ut ur ensamheten.

I den processen spelar en kvinna, spelad av Lena Endre, en inte oväsentlig roll.

Till premiären kom filmarbetare, skådespelare, politiker och alldeles vanliga Ystadsbor. Arne och Birgit Hansson var på sin första filmpremiär. De gillar båda Wallanderfilmerna.

- Det är skoj att se när man kommer härifrån trakten, säger Arne Hansson som sett till så att filmteamet fått elektricitet ordentligt.
Ulf MårtenssonYstad