Fogden säljer unikt magasin

Rynge Artikeln publicerades
Magasinet byggdes 1927. Det står som en signaturbyggnad intill järnvägen där tåge sedan 1975 bara susar förbi utan att stanna.
Foto:Mark Hanlon
Magasinet byggdes 1927. Det står som en signaturbyggnad intill järnvägen där tåge sedan 1975 bara susar förbi utan att stanna.

Ägaren har i flera år försökt sälja det gamla sädesmagasinet intill järnvägen i Rynge utan att lyckas. Nu har en hans skulder till en bank lett till att Kronofogden ska sälja byggnaden på en exekutiv auktion.

Fyravåningsbyggnaden var sädesmagasin och kvarn för Lokalföreningen i Rynge under 50 år. 1975 lades verksamheten ner. Det var samma år som sista tåget stannade vid stationen på andra sidan järnvägsspåren.

2006 köpte den nuvarande ägaren fastigheten för 375 000 kronor och byggde om de till bostad. Han drog in kommunalt vatten och avlopp, satte in tvåglas isolerfönster och drog in vattenburen värme.

För några år sedan fick ägaren nya planer och försökte sälja. Utgångspriset var 2,9 miljoner kronor, men ingen vill köpa.

I maj förra året vände sig Handelsbanken till Kronofogden för att få in en skuld på 2,2 miljoner kronor som mannen hade till banken. Fogden fick inte kontakt med ägaren, men i december fastställdes mannens skuld till banken.

Med beslutet i ryggen begärde banken att Kronofogden skulle driva in skulden. När fogden inte lyckats blev nästa åtgärd att sälja fastigheten i Rynge för att banken ska få in sina pengar.

Marknadspriset i fogdens annons är 2,5 miljoner kronor. Nästa fredag visas fastigheten och tisdagen den 28 november blir det auktion om mannen inte innan dess betalat skulden.

Femrumsbostaden i bottenplanet är på 185 kvadratmeter. Här finns ett stort öppet kök, bastu med dusch och toalett. De tre övriga planen är öppna. Sammanlagt är byggnaden på 740 kvadratmeter.