Hallå där Peter Eriksson...

Ystad Artikeln publicerades

...som har satt samman en naturguide med inriktning på Ystad och Österlen. Varför en hemsida med tips på promenadvägar?

– Jag insåg att behovet fanns. Man åker ut till ett vackert ställe, men sedan har man ingen aning om vart man ska gå. Det är ofta dåligt skyltat och ibland vet man inte ens var man ska ställa bilen. Stigvis.se ska ge enkla naturtips och göra att man vågar ge sig iväg och utforska nya platser, utan att man behöva oroa sig för att gå vilse.Jag antar att du är en riktig naturmänniska?

– Så är det nog. Jag har alltid gillat att vara ute i naturen, men samtidigt är jag inget proffs. Jag är varken fågelskådare eller botaniker. Och det är lite vad hemsidan handlar om, att vem som helst kan ge sig ut i naturen, njuta och dela med sig, utan att för den sakens skull kunna namnen på alla blommor man ser längs vägen.Var promenerar du själv helst?

– Kring Hagestad, eftersom där är så stor variation. Om man går en runda på fem kilometer får man se allt från ängar och betesmarker till hav och skog.Men vill du inte behålla de bästa smultronställena för dig själv?

– Absolut inte. Vi har naturen runt knuten och det borde vi ta bättre vara på. På stigvis.se uppmanar jag därför alla att dela med sig av sina bästa tips.Till slut, vad ska du göra i sommar, förutom vara ute i naturen?

– Ta semester från mitt jobb som redovisningskonsult och bara njuta!