Här är stjärnorna anonyma

Ystad Artikeln publicerades

Det indiska filmäventyret i Skåne fortsätter. Nu är det tredje indiska filmteamet här med indiska stjärnskådisar som spelar i den första skånskindiska filmproduktionen någonsin.

Malmöbaserade produktionsbolaget Connecting Bollywood, med grundaren Mirza Askari, har gått in som medfinansiär i filmen ”Jia aut Jia” (”Liv och liv”) som i oktober och början av november spelas in runt om i Skåne. I går var filmteamet i Köpingsberg för att filma i Carl-Otto Ottergrens vingård.

I Indien kan 29-årig filmstjärnan Kalki Kochelin knappast röra sig obehindrat ute på gatorna.

”Kan vara anonym här”

– Men här kan jag vara anonym. Det är jätteskönt. I går var jag på bio själv i Malmö och såg Woody Allens nya film, berättar hon för YA i pausen mellan två tagningar i Köpingsberg.

Hon känner också till en del svenska filmer, bland annat Wallander.

– Kommer han från Ystad. Det visste jag inte, säger en glatt överraskad, Kalki Kochelin som huttrande sveper in sig i en schal.

Hon berättar att filmen handlar om två indiska tjejer som åker på en exotisk charterresa till Sverige. De är varandras motsatser.

– Jag är livbejakande och Richa Chadda, som är min motspelerska, är mer inbunden. Det är en komedi med lite allvar, berättar hon.

Producenten Mudassar Aziz säger att han fick idén att göra en film i Sverige när han var här på sin smekmånad. Han är också nöjd med inspelningen.

Vädret värsta fienden

– Vår värsta fiende är vädret, säger han och berättar med ett leende att parkeringsvakter i Malmö också gjort livet surt för honom.

Filmteamet består av 35 personer, alla influgna från Indien.

– Vi har ytterligare två filmer på gång, en i november och en nästa år, säger Mirza Askari.

”Jia aut Jia” går upp på biograferna i Indien och beräknas locka minst mellan 20 och 30 miljoner biobesökare i världens mest filmgalna land.