Här är YA:s nya nyhetsapp: ”Skräddarsy ditt eget nyhetsflöde”

Sydöstra Skåne Artikeln publicerades
Mattias Lundvall, webbchef på Ystads Allehanda.
Mattias Lundvall, webbchef på Ystads Allehanda.

På torsdagen lanserade Ystads Allehanda appen MinYA.

– Nu kan prenumeranterna skräddarsy sitt eget nyhetsflöde, säger Mattias Lundvall, webbchef på Ystads Allehanda.

Varför lanserar Ystads Allehanda en ny app?

– En majoritet av våra digitala läsare tar redan till sig YA:s nyheter genom mobilen. MinYA är ett sätt att förbättra läsupplevelsen, säger Mattias Lundvall.

Vad blir skillnaden mot att läsa nyheterna i en vanlig webbläsare i mobilen?

– MinYA består av tre delar. I fliken ”toppnyheter” får läsarna allra senaste nytt och de största nyhetshändelserna i ett ständigt uppdaterat flöde. Under ”mina val” kan man själv välja vad man är intresserad av att följa, det kan vara alltifrån nyheter från en specifik ort till särskilda ämnen eller författare.

– Varje morgon presenterar vi också ett nyhetspaket i fliken ”Utgåvor”. Här vill vi visa den bredd som YA har, med alltifrån bildreportage, kultur- och familjenyheter till åsiktstexter som krönikor, ledare och insändare – lite som en minitidning!

Kommer den tidigare appen eYA att försvinna?

– Nej, i eYA kan man fortfarande läsa papperstidningen i digital form. I den nya appen får man däremot uppdateringar dygnet runt med pushnotiser om de viktigaste nyhetshändelserna.

Varför kan bara prenumeranter använda den MinYA?

– Vi vill ge våra betalande läsare något extra, utöver den vanliga nyhetssajten. Med min YA kan prenumeranterna skräddarsy sitt eget nyhetsflöde.

Är du inte prenumerant? Testa appen gratis här!