Hon fick de första biljetterna till Patti Smith

Ystad Artikeln publicerades
Barbro Hallenberg fick de första biljetterna till Patti Smiths konsert i Ystad. Kösystemet med nummerlappar gjorde att biljettköandet inte blev kaotiskt.
Foto:Fredrik Sjöstrand
Barbro Hallenberg fick de första biljetterna till Patti Smiths konsert i Ystad. Kösystemet med nummerlappar gjorde att biljettköandet inte blev kaotiskt.

Det var stort intresse för biljetterna till Patti Smiths konsert i Ystad, när de släpptes på fredagen. De 100 biljetterna som turistbyrån fick sälja tog slut på en halvtimme.

Biljetterna släpptes klockan 10, och de allra första kunde Barbro Hallenberg köpa. Hon var på plats vid turistbyrån i Ystad en och en halv timme före biljettsläppet för att vara säker på att få en av de 100 biljetterna som skulle säljas där.

– Jag är så glad för detta, för jag har aldrig sett henne live! Jag har haft mardrömmar om att jag inte skulle få några biljetter, att sidan skulle krascha och att allt skulle gå emot mig. Därför blev jag så glad när det blev klart att man kunde köpa biljetter över disk här på turistbyrån, säger Barbro Hallenberg.

Hon berättar att hon har lyssnat på Patti Smith ända sedan hon startade sin karriär.

– Vi är ungefär lika gamla och jag tycker att hon är underbar. Det är fantastiskt att hon fortfarande håller på nu och turnerar när hon är 70. Hon har en fantastisk förmåga att skriva texter som går rakt in i hjärtat. Jag har även läst hennes självbiografi, som jag kan rekommendera.

Patti Smith och hennes band spelar i Surbrunnsparken den 19 augusti.

Enligt turistchef Marie Holmström har turistbyrån blivit lovade ytterligare biljetter, förmodligen mellan 100 och 200, senare i eftermiddag

– Det är i alla fall beskedet som vi har fått från Kulturbolaget, att vi ska få biljetter innan stängningsdags. Men vi har ju öppet i morgon också, mellan klockan 10 och 14, säger hon.

Biljetterna säljs även på nätet via Kulturbolaget och Live Nation.