Arenatomten såld: "Passar våra planer"

Ystad Artikeln publicerades
Hörntomten vid arenan är såld till HP Holding och BJ Invest.
Foto:Mark Hanlon
Hörntomten vid arenan är såld till HP Holding och BJ Invest.

Hörntomten vid Ystads arena är såld. HP Holding och BJ Invest har köpt tomten med verkstäder, kontor och garage, men vill inte avslöja vad den ska bli.

– Det kan hur som helst bara bli bättre, säger Ingmar Svensson i HP Holding.

I samband med att kommunen drog upp planerna för badhuset och de nya hallarna försökte man även köpa loss hörntomten vid Fridhemsgatan och Industrigatan. Tomten som ägs av Allan Nilsson AB rymmer garage, verkstäder och kontor. Men någon affär blev det aldrig.

Lagen sätter ett tak för hur mycket en kommun kan ge för en fastighet och mer än 25 procent över marknadsvärdet kan kommunen inte gå och dåvarande kommundirektören Christel Jönsson kunde hösten 2013 bara konstatera att parterna stod för långt i från varandra.

Sedan dess har arenan byggts klar och nu återstår endast det nya gymmet som byggs intill B-hallen samt att snygga till utomhus omkring nybygget.

Affären mellan å ena sidan HP Holding och BJ Invest och å andra sidan Allan Nilsson AB blev klar i torsdags. Ingmar Svensson vill varken avslöja hur mycket de fick betala för tomten eller vad den ska användas till.

– Planerna får klarna lite först, säger han och påpekar att den nuvarande verksamheten ska vara kvar till halvårsskiftet.

Enligt detaljplanen får tomten användas till i princip allt utom bostäder.

– Det passar våra planer, säger Ingmar Svensson och avslöjar därmed indirekt att bostäder ska det inte bli.

Ingmar Svensson sitter i Ystads IF:s handbollsstyrelse och har investerat i mediakuben i arenan.