Hotellkoncern i Ystad växer: "Stor investering"

Malmö Artikeln publicerades
Anders Nilsson.
Foto:Mark Nordvall Hanlon
Anders Nilsson.

Hotell- och restaurangkoncernen ESS Group, som startade med Ystad saltsjöbad för ett decennium sedan, lanserar nu sitt senaste tillskott när klassiska Malmöhotellet Mäster Johan blir MJ'S.

YA har tidigare kunnat berätta att ESS Group tagit över Mäster Johan, ett stenkast från Lilla torg i Malmö.

Anders Nilsson, som är delägare och vd för ESS Groups anläggningar Ystad saltsjöbad och Falkenberg Strandbad, är även vd för MJ'S.

– MJ'S är en mycket stor investering för oss. Vi startade vår resa med Ystad saltsjöbad för tio år sedan, och nu nyttjar vi det vi lärt oss i Ystad och använder framgångsrikt på andra ställen.

– Ystad är modern i vår verksamhet, kan man säga. Med mig till MJ'S har jag handplockat flera medarbetare som arbetat med mig på Ystad saltsjöbad, däribland MJ'S nye restaurangchef Oscar Johansson.

Hotellet har genomgått en rejäl omstöpning, och den gamla receptionen är numera en bar.

– Vi vill att det ska bubbla i ett hotell, och vi kommer nu att satsa på att ha många events och göra MJ'S till Malmöbornas nya hängställe, säger Anders Nilsson.

I dag driver ESS Group Ystad saltsjöbad och Villa Strandvägen i Ystad, MJ'S i Malmö, hotellen Pigalle och Bellora i Göteborg, Falkenberg Strandbad, Blue Hotel på Lidingö och The Steam Hotel i Västerås.