Hundratals sökande till 20 jobb på Pinchos

Ystad Artikeln publicerades
Josefin Fischlein och Philip Nilsson är paret som ska driva Pinchos i Ystad.
Foto:Malin Palm
Josefin Fischlein och Philip Nilsson är paret som ska driva Pinchos i Ystad.

Över 200 personer har sökt jobben. Nu intervjuas 100 av dessa för 20 jobb på nystartade Pinchos i Ystad.

Det var en hel del förväntan och nyfikenhet i luften när de första 20 sökande stegade in på Arbetsförmedlingen. Där stod Josefin Fischlein och Philip Nilsson, ett äkta par som ska driva den nya restaurangen på Hamngatan.

– Det är spännande för oss också. Ännu vet vi inte när vi kan slå upp dörrarna, just nu verkar det bli i månadsskiftet oktober/november, sa Josefin Fischlein.

Bakom sig har det unga paret Josefins föräldrar Christel och Hans Fischlein som står bakom finansiellt.

Franchise-kedjan Pinchos är en succéhistoria. På fem år har det öppnats över 40 restauranger över hela Sverige. Och ytterligare tio är på gång. Dessutom öppnar man snart i Danmark och Norge.

Philip Nilsson arbetar i dag i köket på Sjöbo gästis men vill nu satsa hårt på sin nya restaurang.

– Det ska bli riktigt roligt och troligen väldigt mycket jobb i början, säger han.

Enligt franchiseavtalet ska inredningen och personalens kläder i form av cirkusdirektörer vara desamma överallt. Däremot får varje egen krog ha upp till tio egna rätter.

– Jag har redan en del egna idéer som ska bygga på lokala råvaror och det som finns tillgängligt under säsongen, säger han.

I princip kan konceptet beskrivas som tapas-rätter men inte specifikt spanskt, utan från hela världen. Och det viktigaste - att det är en app-restaurang.

– Kunden ska kunna beställa allt, tid, dag och maträtter via appen. Men det är också möjligt att bara komma, för de som inte känner sig bekväm med appen, säger Josefin Fischlein.

Arbetsförmedlingen har ställt lokal till förfogande och till det första rekryteringsmötet kom ett 20-tal som ska jobba i kök och bar.

De sökande fick en genomgång av vad de som får jobben ska kunna.

– Vi är inte så intresserade av vilka kunskaper ni har. Det viktiga är glädjen och att ni är beredda att jobba hårt, åtminstone i början, sa Philip Nilsson.

Ytterligare tre intervjumöten ska hållas den närmaste tiden. Sammanlagt ska hundra personer intervjuas - 20 ska anställas. Den nya krogen på Hamngatan ska ha 132 sittplatser - 160 på sommaren.

De utvalda får senare göra praktik på Pinchos-krogar ett par dagar innan de börjar jobba i Ystad.

Öppningsdatum beräknas till slutet av oktober.