Insändare: Skåne ska hålla ihop

Skåne Artikeln publicerades

Vi heter båda Magnusson. Vi är båda socialdemokrater. Vi är båda skåningar. Vi ser båda att Skåne står inför stora faror och utmaningar men att Skåne har stora möjligheter. Detta trots att vi kommer från olika delar av Skåne.

I sydöstra Skåne är risken stor för en allt mer begränsad arbetsmarknad.

Flytt av myndigheter, sammanslagningar och företag som väljer att flytta sin verksamhet för att kunna göra ännu mer vinst riskerar att göra det allt svårare att bo och arbeta i den delen av Skåne.

Vart ska en sydöstskåning ta vägen när myndigheterna har packat ihop? Ska en sydöstskåning behöva pendla i timmar varje dag för sitt arbete? Ska en sydöstskåning behöva vara rädd för att närmaste polispatrull är för långt bort när denne ringer efter hjälp? Naturligtvis inte.

Helsingborg är en stad att vara stolt över, vi ska dock inte vara nöjda. Helsingborg behöver ett ledarskap som sätter välfärden i fokus. Där vi skapar en jämlik skola där alla unga får möjlighet att skapa sin egen framtid.

Många unga tvingas idag tacka nej till såväl jobb som studier av den enkla anledningen att man inte får tag i ett vettigt boende. Det beror framförallt på att det fattas hyresrätter med rimliga hyror, och så kan vi givetvis inte ha det.

Istället ska vi se till att människor inte flyttar ifrån vår region efter sina studier utan istället får vi en region som utvecklas och håller ihop.

Socialdemokratin ser dessa faror. Vi ser farorna för att samhället riskerar att slitas isär om ingenting görs för att hålla ihop Skåne.

Det är därför vi lägger flera skarpa förslag: Fler servicekontor för att göra statlig service tillgänglig i hela Skåne. Ett stopp för fixeringen vid Stockholm. Fler poliser i hela Skåne för att varje skåning ska kunna känna sig säker på att polisen kommer när hon ringer.

Vi är inte lika säkra på att våra motståndare ser dessa faror.

Lägg till den borgerliga drömmen om marknadshyror och vi har ett riktigt problem. Var ska unga skåningar bo när hyrorna chockhöjs på de orter där många arbeten finns? Det vet inte vi. Och det vet inte den skånska högern heller.

Vi heter båda Magnusson. Vi är båda socialdemokrater. Vi är båda skåningar. Vi lever i olika delar av Skåne med olika utmaningar och möjligheter.

Vi är dock båda övertygade om att Skånes unga i båda de delar av Skåne där vi lever mår bäst av socialdemokratisk politik. En röst på Socialdemokraterna 9 september är en röst på ett bättre Skåne för unga, både i sydöstra Skåne och i Helsingborg.

Adrian Magnusson (S)

Ystadsbo, fullmäktigekandidat. Riksdagskandidat, Skåne läns södra valkrets.

Mickey Magnusson (S)

Helsingborgare, fullmäktigekandidat.