Inspirationstalare fyllde teatern

Ystad Artikeln publicerades

Teater lockar allt färre. Men när tre inspirationsföreläsare med sina rötter i Ystad delar med sig av tips och råd fylls Ystads teater till sista sittplats.

– Det känns lite extra att föreläsa på hemmaplan, medger Hasse Olsson. Han är en van utbildare och föreläsare och hans budskap är inte helt konventionellt.

På fullt allvar hävdar han att kunden inte alltid har rätt.

– Faktum är att den ofta har fel. Det behöver man inte säga högt, men som säljare måste man få kunden att fatta vad den behöver. Inte nöja sig med det kunden tror den vill ha, förklarar han.

Med sig på scen har han Torkild Sköld och Tomas Lydal. De tre får chansen att arbeta ihop för första gången sedan Carina Månsson, Bli berörd bjudit in dem till Ystads teater.

– Det var min mans idé, men den är idealisk, säger hon.

Torkild Sköld ägnar sin knappa timme på scenen åt att prata om personligt ledarskap.

– Det är inte branschspecifikt utan handlar om hur vi blir vd i vårt eget liv, säger han.

Att underlova och överprestera är Tomas Lydals bästa knep för att få kunderna att skryta om dig.

På plats i salongen fanns företagare från både stora och mindre företag men även företrädare för Ystads kommun. Lisa Samuelsson körde ända från Göteborg för att få lyssna till Hasse Olsson.

– Jag behöver en kick för att komma igång och jag vet att han kan ge mig det, säger Lisa Samuelsson som tagit med sig ungdomsvännen Carina Berg från Höllviken.