23-årig Ystadsbo kandidat till riksdagen

Ystad Artikeln publicerades
Adrian Magnusson.
Adrian Magnusson.

Adrian Magnusson, 23 år, är Socialdemokraternas nya kandidat till riksdagen. Han är nominerad till en plats på S-listan i södra Skåne i valet nästa år.

Adrian Magnusson sitter i dag i kommunfullmäktige i Ystad och även i gymnasienämnden. Han har var politiskt engagerad i Socialdemokraterna sedan 2011, men har också ett förflutet i ungdomsfullmäktige i Ystad.

– Jag blev invald i ungdomsfullmäktige i fyran, när jag var tio år 2004, säger Adrian Magnusson.

Varför ställer du upp på riksdagslistan?

– När jag fick frågan om jag ville bli nominerad tyckte jag att det var kul och spännande.

Vilka frågor vill du driva om du blir invald?

– Jag vill förändra. I riksdagen har man möjlighet att påverka och förändra i den riktning jag vill i trygghetsfrågorna. Jag tycker att trygghetsfrågor är viktiga och den debatten förs på riksplanet. Vi lever i en tid när många känner sig otrygga.Jag tror att det ber beror på ekonomiska klyftor och klassklyftor. Det synsättet måste komma fram mer, man måste gå till roten med problemen.

Några fler frågor som känner för?

– Jag tror att småorter behöver fler röster i riksdagen. Jag vill arbeta för att problemen på småorter tas på allvar. Vi förtjänar trygghet och service. Allt kan inte få försvinna till större orter hela tiden.

Listan fastställs i mars. Vilken möjlighet har du att komma på valbar plats och bli invald?

– Partiet har sagt att vi ska ha kandidater under 35 år på valbar plats. Om det blir jag eller någon annan vet jag inte. Jag tar det inte för givet, Det är många som konkurrerar.

Fakta

Valkretsen

Ystad ingår i valkretsen för södra Skåne i riksdagsvalet där Socialdemokraterna 2014 fick tre platser. Tidigare S-kandidaten från Ystad Roger Jönssons stod då som femte namn.

Övriga kommuner i valkretsen är Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg och Vellinge.

 

Visa mer...