Klart med ny krögare på Bryggeriet

Ystad Artikeln publicerades
Stefan Möller tog över Surbrunnsparken i slutet av 2015, nu tar han över även Bryggeriet.
Foto: Mark Hanlon
Stefan Möller tog över Surbrunnsparken i slutet av 2015, nu tar han över även Bryggeriet.

Surbrunnsparkens krögare Stefan Möller utökar sin verksamhet och tar över Bryggeriet i Ystad.

Bryggeriet på Långgatan i Ystad har stått tomt sedan i somras efter en konkurs. Nu har fastighetsägaren Mats Larsson engagerat krögaren Stefan Möller för att driva restaurangen.

– Han ringde och frågade om jag var intresserad. Då tändes en idé och jag kände att när det här tillfället kom gällde det att fånga bollen, säger Stefan Möller.

Han har redan påbörjat en uppfräschning av lokalen. Rekrytering av restaurangchef är på gång.

– Jag har en riktig Ystadsprofil på gång, men vi har inte skrivit på något kontrakt än så jag kan inte avslöja vem det blir än. Sen måste jag rekrytera en duktig kock. Tanken är att det ska bli synergieffekter med Parken och att vi ska kunna samköra en del av personalen, säger Stefan Möller.

Bryggeriet på Långgatan i Ystad.
Foto: Johan BŠvman
Bryggeriet på Långgatan i Ystad.

Inriktningen på Möllers Bryggeri kommer att skilja sig från den i Surbrunnsparken, men det kommer också att finnas likheter.

– I Parken har vi ju ingen à la carte, där är det dagens lunch och beställningar. Men man kommer att känna igen att det är Möller som har Bryggeriet. Det blir den inriktningen som jag tycker är viktig: det ska vara skånskt, rejält och med fantastiska råvaror. Vissa rätter kommer att finnas på båda ställena – äggakakan till exempel.

LÄS MER: Bryggeriet i konkurs: ”En dålig sommar”

Det är ännu inte klart när Bryggeriet kommer att öppna i den nya regin. Först ska lokalerna ställas i ordning och serveringstillståndet fixas. Planen är att kunna öppna i slutet av april eller i början av maj.

– Har vi tur kanske vi kan öppna till påsk.

Hur känns det att ta över Bryggeriet?

– Ska man använda en floskel skulle jag bara säga att det känns bra. Men jag ska villigt erkänna att det känns lite nervöst. Det är ett anrikt ställe som alla känner till, säger Stefan Möller.

Fakta

Bryggeriet

Byggnaden uppfördes 1749 som en mälteria. Maltförädlingen pågick fram till 1971. Gården restaurerades 1983.

1996 startade öltillverkning i lokalerna – det är Österlenbryggarna som driver bryggeriverksamheten.

Fastigheten ägs av Mats Larsson.

De tidigare krögarna försattes i konkurs efter sommaren. De hade drivit verksamheten i tre år.

Visa mer...