Köldknäpp över hela sydöstra Skåne – då kommer snön tillbaka

Sydöstra Skåne Artikeln publicerades
I mitten av nästa vecka blir det flera minusgrader i sydöstra Skåne.
Foto: SMHI,Anders Wiklund/TT
I mitten av nästa vecka blir det flera minusgrader i sydöstra Skåne.

I norra Sverige har det varit riktigt kallt de senaste dagarna med uppåt 20-25 minusgrader dagtid.

Kylan kommer att bestå och rör sig längre och längre söderut.

Meteorologisk vår har utropats i delar av Skåne, bland annat i Skillinge där årstiden anlände redan den 15 februari.

Men på andra håll har det varit desto kallare och för Skånes del kommer den riktiga kylan till helgen, konstaterar Malva Lindborg, meteorolog på SMHI.

– I dag, torsdag, ligger vi fortfarande runt noll eller någon plusgrad dagtid. Men kikar vi längre fram till på lördag börjar det bli kallare och temperaturen kommer att hålla sig kvar på minus även under dagen.

På söndag ser det också ut att bli minusgrader hela dygnet. Skåne får varierad molnighet under helgen med en del snöbyar och ostlig eller nordostlig vind.

– Det blir lite blåsigare än vad vi har haft de senaste dagarna. Framförallt vid kusten blir det frisk vind till helgen, säger Malva Lindborg.

Minusgraderna fortsätter sen att hålla i sig under åtminstone första halvan av nästa vecka. Enligt prognoserna kommer även en del snö att falla under måndagen och tisdagen.

– Kalluften kommer att ligga kvar och även på måndag ser det ut att vara minusgrader hela dygnet. Sen blir det kallare och kallare ju längre in på veckan vi kommer.

På tisdag ser det ut att kunna bli riktigt kallt, med 4-5 minusgrader dagtid. Även på onsdag och torsdag blir det omkring 5 minusgrader.