Kristina Yngwe kidnappades av partikamraterna

Stockholm/Öja Artikeln publicerades
Riksdagsledamot Kristina Yngwe kidnappades av sina partikamrater med Eskil Erlandsson i spetsen inför sitt bröllop nästa lördag.
Riksdagsledamot Kristina Yngwe kidnappades av sina partikamrater med Eskil Erlandsson i spetsen inför sitt bröllop nästa lördag.

Riksdagsledamot Kristina Yngwe (C) kidnappades häromdagen - av sina partikamrater som ville fira att hon ska gifta sig.

När blir det bröllop?

– Det blir den 12 maj. Vi gifter oss på hemmaplan, i Öja kyrka och sedan har vi fest på Tosterup, där man byggt om en av flyglarna till festvåning.

Men dina partikamrater i riksdagen har redan firat dig?

– Ja, det var i onsdags efter voteringen klockan 16, som jag blev kallad till talmannen. Det hör inte till vanligheterna och jag hann faktiskt bli lite nervös. Hon meddelade att någon väntade på mig vid en av utgångarna. Jag trodde jag skulle möta en LRF-grupp och blev ganska överraskad när hela riksdagsgruppen stod där. Vi gick till partiets matsal och drack bubbel och åt tårta.

Du och din sambo Olof Wassberg har varit tillsammans länge. Varför gifter ni er nu?

– Vi har varit ihop i elva år. Han friade i somras och jag ville gifta mig inom ett år. Eftersom han är jordbrukare och jag är politiker och det dessutom är valår i år fanns inte många helger att välja på. Det fick bli nu.

Hinner ni med någon bröllopsresa?

– Nej inte nu. Kanske i vinter eller nästa år. Något blir det, men vi har inte bestämt något.

Blir du fru Wassberg nu eller behåller du ditt namn?

– Jag fortsätter att heta Kristina Yngwe även som gift.