Kvarglömd gympapåse fick skolledningen att stänga klassrum

Hedeskoga Artikeln publicerades
Ett klassrum på Hedeskoga skola fick stängas på grund av en kvarglömd gympapåse.
Ett klassrum på Hedeskoga skola fick stängas på grund av en kvarglömd gympapåse.

Lukten i en korridor på Hedeskoga skola stoppade undervisningen i ett klassrum. Efter grundlig undersökning av fastigheten och ventilationssystemet tror skolan att man hittat förklaringen – en kvarglömd gympapåse.

I slutet av förra veckan blev lukten i korridoren så besvärande att skolledningen beslöt att stänga ett klassrum i anslutning till korridoren.

– Eleverna hade uteaktiviteter. Vi har även kunnat använda matsalen och församlingshemmet tvärs över gatan, berättar biträdande rektor Camilla Svensson.

Torsdag och fredag i förra veckan stod klassrummet oanvänt. På måndagen var personal från kommunens fastighetsavdelning, ett saneringsföretag samt en ventilationsfirma på plats för att försöka hitta orsaken till den dåliga lukten.

– Vi har gått igenom allt och tror att vi löst problemet, säger Camilla Svensson.

I korridoren hängde en kvarglömd gympapåse, som misstänks vara boven i dramat.

Påsen med kläder är borttagen och när korridoren vädrats ut hoppas skolan att eleverna ska kunna återvända till sitt klassrum.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.