Kvinna satte eld på före detta pojkväns lägenhet

Ystad Artikeln publicerades

En 24-årig kvinna greps av polisen i helgen efter att hon brutit sig in i sin före detta pojkväns lägenhet och satt eld på hans garderob. Hon är misstänkt för skadegörelse och mordbrand.

Det var tvåtiden på lördagsmorgonen som kvinnan gjorde intrång hos sin före detta, genom att slå en påk genom ett fönster på marklägenheten i centrala Ystad.

– Mannen som bor där var inte hemma vid tillfället men grannarna larmade polisen. Kvinnan gick inte precis tyst tillväga, säger Anders Ohlsson, inre befäl vid Polisområde Södra Skåne.

Kvinnan misstänks för att ha slagit sönder möbler och glasrutor i lägenheten innan hon ska ha satt eld på kläderna i mannens garderob. Hon kunde gripas på brottsplatsen när polispatrullen kom. Polisen fick även rycka ut och börja släcka branden med en pulversläckare. Den var nästan släckt när räddningstjänsten kom till platsen, men glödande kläder fick bäras ut och lägenheten ventileras.

Ingen människa kom till skada.

Efter förhör anhölls kvinnan i lördags och satt fortfarande anhållen på söndagseftermiddagen. En teknisk undersökning genomfördes i lägenheten under söndagen.

På frågan om det var fara för de andra hyresgästernas liv svarar Anders Ohlsson:

– Det är det som den tekniska undersökningen ska visa, det vill säga i hur stor grad branden skulle ha utvecklats om den inte hade släckts när den gjordes, säger Anders Ohlsson.

Han vill inte kommentera vad kvinnan har berättat i förhören. Hon är hemmahörande i Ystad och är inte känd av polisen sedan tidigare.