Liberalerna hoppas på ett mandat till i Ystad – avvaktar slutliga rösträkningen

Ystad Artikeln publicerades
Liberalerna på gågatan under valrörelsen: Från höger Per-Olof Lind, Karin Olsson Lindström , Måns Axkull, Anne-Marie Fasth och Urban Fasth.
Foto: Mark Hanlon
Liberalerna på gågatan under valrörelsen: Från höger Per-Olof Lind, Karin Olsson Lindström , Måns Axkull, Anne-Marie Fasth och Urban Fasth.

Liberalerna i Ystad var en handfull röster ifrån att ta ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige i Ystad.

– Vi sitter lugnt tills vi vet hur det slutliga valresultatet blir. Vi hoppas att vi får de röster som behövs för ett mandat till, säger Per.Olof Lind, toppnamn på L-listan i valet.

Liberalerna i Ystad fick fram i kommunvalet. Partiet fick drygt 100 röster mer än för fyra år sedan när de preliminära siffrorna var klara, 5,1 procent.

Det ger två mandat. Men Liberalerna är bara fem röster från att ta ytterligare det sista mandatet. Vid den preliminära sammanräkningen på valnatten gick det till Sverigedemokraterna.

– Vi fick fler röster och det var roligt. Sedan känner jag mig besviken över att vi inte fick ett mandat till, säger Per-Olof Lind.

Liberalerna i Ystad är öppna för ett nytt allianssamarbete i Ystad om det är möjligt.

– Vi är glada över att alla allianspartier gick fram i Ystad. det är en tydlig signal, säger Per-Olof Lind.

– Det är på samma sätt i Ystad som i riksdagen. Självklart vill vi helst arbeta ihop med allianspartierna, men det hänger mycket på hur Centerpartiet ställer sig

Han utgår ifrån att de båda största partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, hör av sig.

– Jag gissar att det ganska snart kommer att ringa från några som vill ha vårt stöd. Vi är beredda att lyssna, säger Per -Olof Lind.

– Det är två partier vi absolut inte kan tänka oss att samarbeta med. det är Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet.