Man och kvinna knivhögg offer tillsammans – mannen frisläppt

Löderup Artikeln publicerades

En man och en kvinna i 20-års åldern har enligt polisen knivhuggit en 53-årig man i axeln. Kvinnan häktades i söndags medan mannen har släppts på fri fot.

Det var i torsdags kväll som polis och ambulans larmades till en adress i Löderup. Där fanns en 53-årig man som hade fått knivskador i höger axel och blödde kraftigt. Det uppger polisen för Ystads allehanda.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

Två personer – en man och en kvinna i 20-årsåldern – fanns i bostaden och greps på plats. De anhölls senare. Anhållandet hävdes för mannens del, och han släpptes fri. Han är dock fortsatt misstänkt för brottet.

– Han är fortfarande misstänkt. Det fanns inte skäl att häkta honom, det var en bedömning jag gjorde och jag vill inte närmare gå in på varför, säger åklagare Pernilla Trimmel.

I söndags begärdes att kvinnan skulle häktas, vilket också blev fallet. Det fanns en risk att hon skulle undanröja bevis om hon inte häktades, enligt tingsrätten. Under häktningsförhandlingen ändrades dock brottsrubriceringen från mordförsök – som åklagaren ville – till grov misshandel.

– Det var den bedömningen som vi gjorde att misstanken var försök till mord, säger Pernilla Trimmel.

Vad fanns det för skäl till det?

– Med hänsyn till omständigheterna och offrets skador så gjorde jag den bedömningen, säger hon.

Vilka skador hade 53-åringen?

– Jag kan inte närmare gå in på skadorna, men det har varit frågan om ett tillhygge, vilket kan jag inte närmare gå in på, säger Pernilla Trimmel.

Offret och de båda misstänkta kände varandra sedan tidigare, men är inte släkt med varandra, enligt åklagaren.