Man rånad i porten till sin bostad - bestulen på tusentals kronor

Ystad Artikeln publicerades

Den 70-årige mannens plånbok blev beslagtagen från hans rollator utanför hans bostad under onsdagen. Gärningsmannen tog ut flera tusentals kronor från hans konto.

Arkivbild
Foto: Martina Holmberg / TT
Arkivbild

Den äldre mannen i 70-årsåldern blev tillfälligt stoppad med sin rollator i porten till sin bostad under onsdagseftermiddagen av okända män. Utan att han märkte det blev han under stoppet bestulen på sin plånbok som låg på rollatorn.

Gärningsmännen hade direkt efter stölden gått till en bankautomat på Missunnavägen och tagit ut pengar i olika omgångar till ett totalt värde av 5 400 kronor.

Mannen upptäckte brottet efter ett tag och ringde därefter polisen. De har ännu inga spår efter gärningsmännen.

– Många äldre brukar ofta bevara sin kortkod tillsammans med sina kort. Då är det ingen match för en gärningsman att ta sig frihet att beröva dem via exempelvis bankomater, berättar polis Mikael Svensson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.