Minibomässa lockade drygt 1 000

Ystad Artikeln publicerades
Minibomässan Gröna dagar lockade drygt 1 000 besökare
Foto: Mark Hanlon
Minibomässan Gröna dagar lockade drygt 1 000 besökare

Intresset för Ystadbostäders minibomässa Gröna dagar blev stort. Drygt 1 000 personer besökte mässan under helgen.

Under tre dagar, fredag, lördag och söndag fylldes området som en gång hyste två plantskolor och som nu ska bli Ystads nya stadsdel, av utställare och aktiviteter.

Ystadbostäder arrangerade en grön bomässa med fokus på trädgård, odling, mat och grön teknik.

– Vi visste på förhand inte hur många en mässa i mitten av augusti skulle locka. Den konkurrerar ju med skolstart eventuella semestrar och om vädret är fint med stranden. Men det kom fler än vi förväntat, säger Pehr Carlberg, vd för Ystadbostäder.

Fredagen och lördagen lockade flest besökare, medan söndagen som började med regn blev mindre besökt.

– Vi har inte någon exakt siffra men räknar med att det kom drygt 1000 personer och alla var väldigt intresserade.

Till mässan kom folk som är allmän intresserade av trädgård, men framför allt folk som var nyfikna på att bo i det nya området.

– Ännu är det mycket som inte är färdigbyggt, men det var ingen nackdel. Många seniorer som attraheras av ett boende i den gröna stadsdelen har ett hus de ska sälja och behöver tid att landa i beslutet och sedan att avveckla sitt nuvarande boende.

Även många grannar passade på att se den nya stadsdelen.

– Det är många som haft synpunkter och några har även ifrågasatt varför det byggs här. Men på det hela taget var folk intresserade och positiva och inte bara vi arrangörer, utan även andra deltagare i mässan var väldigt nöjda, säger Pehr Carlberg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.