Ministerbesök i hamnen – invigningstalar på internationell konferens

Ystad Artikeln publicerades
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kommer till Ystad.
Foto: Thomas Johansson/TT
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) kommer till Ystad.

Ystads hamn får på tisdagen besök av infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inleder sitt besök genom att på förmiddagen besöka hamnen i Ystad där han deltar i en guidad tur. Efter lunch ska han inledningstala på Ystad internationella hamnkonferens på Ystads saltsjöbad.

På konferensen deltar förutom politiker från regering och riksdag även svenska och internationella representanter från bland annat rederier, intresseorganisationer och hamnar i Östersjöområdet.

Frågor som ska diskuteras rör bland annat Sveriges infrastruktur i ett europeiskt perspektiv, hållbara transporter i framtiden till och från Skåne samt Ystads hamns framtida roll.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.