Nu slår nya restaurangen upp portarna

Ystad Artikeln publicerades
Systrarna Kamilla Lindström, Matilda Andersson och Sarah Mårtensson ska driva den nya Sibyllarestaurangen vid Dragongatan som öppnar för allmänheten på nationaldagen.
Foto: Sprisse Nilsson
Systrarna Kamilla Lindström, Matilda Andersson och Sarah Mårtensson ska driva den nya Sibyllarestaurangen vid Dragongatan som öppnar för allmänheten på nationaldagen.

Menyn hade utökats med skumpa och snacks när Sibylla invigdes på tisdagen.

Det kom massor av inbjudna gäster för att få en förhandstitt på Sibyllas nya restaurang på Dragongatan.

– Detta är en av åtta restauranger som vi öppnar i Sverige i år. Den utmärker sig lite i storlek och kvalitet, säger Joakim Carlsson, vd Sibylla.

Ystads nyaste snabbmatsrestaurang har plats för 80 gäster inomhus och omkring 100 utomhus. Den har även drive in-service.

– Traditionella gatukök inne i städerna har det jättesvårt i dag, medan restauranger som denna i utkanten och intill en stor väg tar marknadsandelar. Folk vill handla snabbt och även kunna ta maten med sig hem, säger Joakim Carlsson.

Restaurangen i Ystad påminner om sin förlaga i Sjöbo, fast är lite större.

– Tanken är att alla Sibyllarestauranger ska se ungefär lika dana ut. Husen kan skilja sig, men atmosfären och maten ska vara den samma var du än befinner dig i Sverige, säger Joakim Carlsson.

Bo och Birthe Mårtensson som sett till att detaljplanen ändrats och byggt den nya restaurangen är nöjda.

– Vi har fått ett jättefint hus i ett bra läge. Men det tog nog tre år. Bara att hitta fastighetsägaren tog sin lilla tid, säger Bo Mårtensson.

Restaurangen ska drivas av tre av hans döttrar Kamilla Lindström, Matilda Andersson och Sarah Mårtensson, som även driver restaurangen i Sjöbo. De har anställt ett 20-tal personer för att kunna ha öppet 10.30-22 alla dagar i veckan.

Johanna Wetterberg ingår i den 20-man starka personalstyrkan.
Foto: Sprisse Nilsson
Johanna Wetterberg ingår i den 20-man starka personalstyrkan.

Johanna Wetterberg är en av dem som ska arbeta i restaurangen. Hon går fortfarande i skolan, men ska arbeta i heltid i sommar och sedan varannan helg under terminerna.

– Tidigare har jag delat ut reklam vid Bornholmsfärjan, så detta blir mitt andra jobb. Det ska bli väldigt roligt. Jag gillar gatuköksmat och framför allt den haloumiburgaren som serveras här, säger hon.

De många premiärgästerna serverades även mer traditionell Sibyllamat i form av hamburgare och friterade lökringar.

På onsdagen öppnar restaurangen för allmänheten.