Omfattande signalfel – förseningar mellan Ystad och Tomelilla

Ystad/Tomelilla Artikeln publicerades
Foto: Paulina Leuku Shakeri

Det råder omfattande signalfel mellan Ystad och Tomelilla. Enligt Trafikverket har det varit bekymmer sedan klockan nio i lördags morse.

– Tågen kör för närvarande med reducerad hastighet och det kan ge upphov till förseningar, säger en presstalesperson på Trafikverket.

Enligt Jan Källqvist på Trafikverket jobbar man hårt för att åtgärda problemet, men prognosen man släppt som säger att allt ska vara som vanligt till måndag klockan, kan man inte säkert säga kommer att stämma.

– Det är ett komplicerat signalfel, vi har just nu fem man ute och felsöker plus några som tittar på datorer. Problemet är att det är så många järnvägsövergångar kring Ystad, det spelar oss ett spratt just nu och gör det svårt att lokalisera problemet, säger Jan Källqvist.

Tågen från Tomelilla till Ystad ska kunna köra med normal hastighet, medan tågen från Ystad till Tomelilla kör med reducerad hastighet, det vill säga 40 kilometer i timmen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.