Övervakningskamera avslöjade bilföraren – nekar till brott

Ystad Artikeln publicerades
Ystads tingsrätt
Ystads tingsrätt

En man har åtalats för olovlig körning vid Ica Kvantum, men nekar till att han satt bakom ratten. Åklagarens främsta bevisning är en bild från affärens övervakningskamera.

Den 8 september förra året körde en bil med fyra män in i en trappa på baksidan av Ica Kvantum vid Sjöborondellen i Ystad. Räckte till trappan kröktes, men fordonet fick inga skador.

När polisen kom till platsen var de fyra männen kvar. Ingen av dem medgav att han kört bilen. Filmen från övervakningskameran pekade senare ut en av dem, en 24-årig man, som bilföraren..

Mannen nekade och hävdade att han satt i baksätet, klev ur bilen och ställde sig vid en container. Personen som står där ser enligt förundersökningen inte alls ut som den misstänkte. Mannen pekar inte heller ut någon annan som förare.

Något åtal för olyckan blev det aldrig. men eftersom 24-åringen saknar körkort har han åtalats misstänkt för olovlig körning. Mannen misstänks dessutom ha varit haschpåverkad vid tillfället och har därför åtalats även för ringa narkotikabrott. Något som mannen erkänner.

24-åringen står dessutom tillsammans med två andra män åtalad misstänkt för försök till stöld i grannkommunen Tomelilla samma dag. Där misstänks även en fjärde, för polisen okänd person ha varit inblandad.

Samtliga tre åtalade nekar till brott.