Rättegången inledd mot man som stack sax i benet på flickvännen

Ystad Artikeln publicerades
Ystads tingsrätt
Ystads tingsrätt

På onsdagen inleddes rättegången mot den 46-årige man som står åtalad för att bland annat ha misshandlat sin flickvän med en sax.

Mannen står åtalad för misshandel och olaga hot 17 juli i Ystad samt för misshandel och övergrepp i rättssak 26 juli. Mannen förnekar samtliga åtalspunkter.

Under rättegången visade åklagaren bilder på skador som kvinnan har uppvisat vid undersökningar efter misshandelsfallen. Det handlar förutom om en mindre sårskada som uppges komma från spetsen av saxen också om flera blåmärken. Mannen framförde inledningsvis av förhandlingen genom sin advokat Ulrika Guldstrand att kvinnan anmält honom för ett flertal brott i samband med att han har velat avsluta relationen. Utredningar som polisen har lagt ner.

När YA tidigare har skrivit om fallet har kvinnan omtalats som en barnvakt som attackerades av mannen. Det är uppgifter som inledningsvis kom från polisen. När målet nu avhandlas i tingsrätten står det klart att de båda har haft en relation. Mannens barn befann sig dock i bostaden 17 juli när bråket ägde rum.

När kvinnan fick ge sin bild av händelserna inför rätten berättade hon om hur relationen blev allt sämre och mer våldsam under de tio månader som de träffades. Vid bråket 17 juli fruktade hon för sitt liv när han kom in i sovrummet med en sax. Mannen greps och anhölls, men släpptes efter förhör. Den 26 juli har mannen enligt åklagaren slagit och hotat kvinnan på grund av den första polisanmälan.

Totalt är sex dagar avsatta för rättegången. Den sista dagen är 19 september.