Rekord på Saltsjöbaden trots försenade gästrum

Ystad Artikeln publicerades

Juli 2011 blev all time high på Ystads Saltsjöbad, trots att tidsplanen för nybygget sprack och vädret inte varit på sitt allra bästa humör.

– Vi har satt nytt rekord på hotellsidan med 95 procent beläggning, inkluderat de nya rum som var öppnade. Saltsjöbadens spa ökade med 15 procent jämför med juli i fjor, och våra restauranger har sålt mer än någonsin.

– Varannandagsväder gynnar alltid handeln. Men även vi har haft en strålande säsong, trots perioder med regn och rusk, säger en nöjd Anders Nilsson.

I år utökas kapaciteten från 109 till 140 gästrum. Tidsplanen för nybygget har dock spruckit. Ingen av de fyra våningarna var klar till den 1 juli, enligt körschemat, men den 7 juli öppnades de första rummen.

– Våningarna två och tre färdigställdes något senare. Nu återstår bara tio gästrum, inklusive sviten högst upp. De flesta släpper vi under onsdagen.

– Sedan den 20 juli har det i alla fall funnits 130 rum att hyra ut, förklarar Anders Nilsson.

Barnfamiljerna ökar som gästkategori, medan danskarna fortfarande är den stora utländska gruppen.

Anders Nilsson gläds åt jazzfestivalen, som blivit ett uppskattat inslag på Saltsjöbaden, och ser fram emot en veckas välbehövlig semester.