Insändare

Insändare: SD-lögner om Sjöbo kommun

Sjöbo Artikeln publicerades
60 och 40 skyltar
60 och 40 skyltar

Sverigedemokraterna Sjöbo påstår i en riksannons i Skånska Dagbladet i tisdags att ”Sjöbo är på väg att få parallella bostadsområden på bekostnad av vår trygghet, våra äldre och våra barn om de styrande får sitta kvar”.

Vi frågar oss var i Sjöbo kommun dessa parallella samhällen växer fram? I Sjöbo, Lövestad, Vollsjö, Röddinge eller Blentarp?

Vilka är de personer som kommit till kommunen och hotar vår trygghet, våra äldre och våra barn, vilket vi bestämt tar avstånd ifrån.

Vidare påstås i annonsen att ”Det verkar finnas en acceptans och uppgivenhet hos moderaterna och de styrande i Sjöbo kommun när det gäller att ta emot fler migranter än de som är anvisade. De förhandlar med andra kommuner om att ta emot dessa kommuners migranter...”.

Dessa påståenden är helt felaktiga, tagna ur luften och stämmer inte alls med den verklighet som vi moderater står bakom.

Det som hänt är att Staffanstorps kommun under våren valt att på egen hand placera anvisade flyktingar i Sjöbo, vilket skett helt utan kommunens vetskap. Detta har vi moderater starkt reagerat på och påtalat för de styrande i Staffanstorp som oacceptabelt.

Den typ av desinformation och uppenbara lögner som SD Sjöbo sprider i valrörelsens slutspurt tyder på att desperationen sprider sig i leden.

Vi tar helt avstånd från denna fejkade information och angreppet på moderaterna och de styrande i Sjöbo kommun. Lägg din röst på ett parti som står för trovärdig information den 9 september.

Bertil Hultén (M)

Stefan Lundgren (M)

Blentarp