Sista striden förlorad för Åke Andersson

Ystad Artikeln publicerades

Inte heller i hovrätten vann Revhusbon Åke Andersson. Hovrätten faställer tingsrättens dom i den sista Revhusbons tvist med Ystads kommun.

Åke Andersson har länge kämpar för att få ha kvar sitt sommarhus i Revhusen. Området vill Ystads kommun dock använda för hamnverksamhet och har försökt avhysa Åke Andersson.

Det ser man nu ut att ha lyckats med, i varje fall när det gäller den delen av det sista kvarvarande huset i det gamla fiskeläget som Ystads kommun äger.

Hovrätten slår fast att Åke Andersson ska flytta därifrån, enligt domen i tingsrätten. Han ska också stå för Ystads kommuns rättegångskostnader, drygt 80 000 kronor.

Åke Andersson hävdade från början att han ägde hela huset, även den delen som kommunen anser att den är ägare till. Senare har tvisten handlat om kommunens har sagt upp Åke Andersson på rätt sätt.

Det anser hovrätten att kommunen har gjort.

Nu återstår att se vad som händer i framtiden. Åke Andersson tvingas lämna en del av huset men äger fortfarande den andra.

Planerna på att exploatera hamnområdet är inte lika heta sedan vindkraftföretaget EWP har skjutit upp flytten till Ystad. Det var bygget av fabriken som gjorde det extra angeläget för kommunen att snabbt få bort Åke Andersson från Revhusen.