SMHI flaggar för ostadigt helgväder - ”Litet nödfalls-paraply är att rekommendera”

Ystad/Sydöstra Skåne Artikeln publicerades

Trots de senaste dagarnas sol är det en ostadig helg vi går till mötes.

Har man planerat att vara Diggiloo-publik under lördagskvällen bör man komma förberedd på det värsta.

Södra Skåne har fått njuta av strålande sol de senaste dagarna och så ser det även ut att bli under större delen av fredagen. Men det finns risk att det blir något ökad molnighet framåt kvällen. Dessutom kan det förekomma enstaka lokala skurar.

– Men det blir en varm kväll. Runt 20 grader kan man räkna med, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

På lördagen ser det ut att bli mer ostadigt väder, åtminstone under dagen. Det kommer vara fortsatt växlande molnighet med start från förmiddagen. Dessutom utfärdas stor risk för skurar.

– Det blir skurbetonat väder, men emellanåt soligt. Det blir mer moln än under fredagen, men temperaturen håller sig runt 20 till 22 grader under dagen och framåt tidig kväll.

Ska man vara publik under Diggiloo på lördagskvällen rekommenderar Moa Hallberg att man tar med sig ett litet paraply.

– Som sagt, det är främst under dagen man bör vara vaksam, men man kan aldrig vara helt säker när det kommer till regnet. Rekommendationen är att man har med sig ett litet nödfalls-paraply.

Vill man ta ett dopp under helgen ska man passa på under lördagen om man är ute efter värme. Är man däremot ute efter en trevlig strandvistelse är söndagen bäst sett ur ett solperspektiv.

– Blöt blir man oavsett om man badar eller inte på lördagen, men på söndagen blir det torrt och soligt under hela dagen. Däremot blir det något kallare, det klättrar upp emot 18 till 20 grader som mest, trots att det kan upplevas som varmare i solen.