Ystads nya snabbmatsrestaurang har öppnat på Dragongatan

Ystad Artikeln publicerades
Sven Persson är en trogen Sibyllakund, och han ger gott betyg till den nyöppnade restaurangen vid Dragongatan.
Foto: Sprisse Nilsson
Sven Persson är en trogen Sibyllakund, och han ger gott betyg till den nyöppnade restaurangen vid Dragongatan.

Nu finns det ytterligare en snabbmatsrestaurang i Ystad. Sibylla slog upp dörrarna på Dragongatan på nationaldagen.

En strid ström av nyfikna och hungriga kunder i alla åldrar passade på att besöka Sibylla. Öppningsdagen är vald med omsorg

– Det är precis fem år sedan systerrestaurangen öppnade i Sjöbo och den har ju gått fantastiskt bra, så vi hoppas det kommer gå lika bra här, säger Kamilla Lindström. Det är hon tillsammans med sina systrar Matilda Andersson och Sarah Mårtensson kommer att driva restaurangen.

Med flera stora butiker i närheten och trafiken till såväl färjorna som Österlen precis intill, är läget vid Dragongatan utmärkt. Närheten till det verksamhetstäta regementsområdet och Ystad arena ger också ett bra kundunderlag med mycket folk som rör sig i området.

Servering inne eller ute är enbart en smaksak, Ystads nyaste snabbmatsrestaurang har plats för 80 gäster inomhus och omkring 100 utomhus. Den har även drive in-service. För yngre gäster med spring i benen finns det en lekhörna inomhus, men en lekplats ska inom kort vara på plats även utomhus.

Premiärgästerna är nöjda.

– Vi blev mätta och är nöjda. Nygjort och inget kladd. säger Theresia Hermén- Johansson. Till vardags är hon koststrateg i Region Skåne. Hon ger den nya snabbmatsrestaurangen ett gott betyg.

Theresia Hermén- Johansson och Roland Johansson var premiärätare på Sibylla under öppningsdagen.
Foto: Sprisse Nilsson
Theresia Hermén- Johansson och Roland Johansson var premiärätare på Sibylla under öppningsdagen.

Men för Ystad som kommun är de 20 nya arbetstillfällena som restaurangen ger den största vinsten.

– Det har varit lätt att rekrytera, vilket inte alltid är fallet när man rekryterar till liknande ställen, och det är så klart kul, säger Kamilla Lindström.

Hon förklarar att gatuköksjobbet är ett bra första jobb, där man lär sig både service, samarbete och ansvar. Och att arbeta i ett högt tempo. När man har planerat restaurangens utformning har en bra arbetsmiljö för personalen varit viktig för de ofta unga medarbetarna. För att minimera rånrisken hanterar restaurangen inga kontanter.

– Den främsta orsaken till att vi valt att vara kontantlösa är att göra arbetsmiljön så bra som möjligt. Rånrisken är ett bekymmer som vi tar på största allvar, säger Kamilla Lindström.

20 nya arbetstillfällen blir det från och med nu, främst är det unga från trakten som nyss tagit eller ska ta studenten som anställts.
Foto: Eva Sonesson
20 nya arbetstillfällen blir det från och med nu, främst är det unga från trakten som nyss tagit eller ska ta studenten som anställts.