Söderberg & Sara startar pastatillverkning

Ingelstorp ,
Foto:
Välkända Ingelstorps restaurang och pensionat har varit till salu en längre tid. Nu tar Söderberg & Saras ägare Per Söderberg och Tilde Möller över tillsammans med Pär Extor.
Foto:
Foto:

Söderberg och Sara har köpt Ingelstorps restaurang och pensionat. Här ska de tillverka hantverkspasta, driva restaurang och pensionat.

– Vi räknar med att öppna till våren, säger Tilde Möller, en av Ystadsbageriets ägare.

Artikeln publicerades 29 september 2017.

Tillsammans med Per Söderberg äger hon bageriet Söderberg & Sara vid Österportstorg i Ystad. I företaget som ska driva verksamheten i Ingelstorp är också Pär Extor med. De tre äger sedan tidigare Hedvigsdals pizzeria i Malmö.

Tilde Möller och Per Söderberg hade i helgen sina sista gäster på pizzarestaurangen i Kafferosteriet i Örum. Nu återstår bara att flytta ut därifrån.

– Vi har länge haft idén att göra pasta, men tänkte att vi skulle ha en ledig sommar efter Kafferosteriet och ha ett riktigt sommarlov med våra barn, säger Tilde Möller.

Men så blir det inte. Efter en visning av den gamla ombyggda bilverkstaden som Ingelstorps restaurang och pensionat huserar i ändrades planerna. De slog till direkt och i torsdags fick de nya ägarna nycklarna.

– Det är mycket värt att den är restauranganpassad. Vi kommer att lägga lite tid på att anpassa den efter våra behov och få in pastamaskiner, säger Tilde Möller.

Någon gång i slutet av mars eller april hoppas hon att verksamheten ska vara i gång.

– Vi ska tillverka färsk och torkad pasta på lokalt spannmål och lokala råvaror i samma anda som vi bakar bröd och pizza, säger Tilde Möller.

– Vi kommer att driva en liten restaurang och ha en butik på gården där vi säljer pastan.

De tre ägarna ska också fortsätta driva pensionatsdelen med fyra rum. Målet är att ha öppet hela året.

– Vi vill att det ska finnas året runt. Vi vill komma bort från säsongsverksamheten vi haft på Kafferosteriet och har med oss vissa lärdomar därifrån. Vi vet att det inte är lätta att driva verksamhet på Österlen på vintern, säger Tilde Möller.

Förutom bageriet i Ystad och Hedvigsdals pizzeria har paret också en pizzeria i Malmö saluhall och ett kafé vid Sankt Knuts torg i Malmö.