Sonja är årets första badkorre – har redan börjat bada: ”Väldigt rolig uppgift”

Ystad Artikeln publicerades
Sonja Grunselius var först ut att anmäla sig som badkorre.
Sonja Grunselius var först ut att anmäla sig som badkorre.

Mötena med människor är det bästa med att vara badkorre. Det menar Sonja Grunselius, en av fjorårets trogna korrar, som var först att anmäla sig till uppdraget även denna säsong.

När YA efterlyste flitiga badare, villiga att rapportera vattentemperaturer, tog det inte lång tid förrän det landade ett mejl från Sonja Grunselius i inkorgen. Hon var badkorre vid Ystad saltsjöbad i fjor och vill gärna ha uppdraget även denna säsong.

– Det är en väldigt rolig uppgift. Så fort man visar sig på stranden med termometern kommer det fram folk och vill veta hur varmt det är i vattnet, berättar hon.

De oväntade mötena har blivit många.

– Bland alla dem jag stött på finns ett par som hade ett sommarhus i Sandskogen. Nu sprang jag på dem i Saltan och de berättade att de köpt hus i Ystad. Så nu lär jag träffa dem fler gånger.

För en så rutinerad badkorre som Sonja är badsäsongen redan i gång.

– Jag har badat flera gånger. Senast var det 7 grader. Det är helt underbart. En kick.

Förra sommaren var en badsommar som hette duga. Frågan är om 2019 blir lika bra.

– Det blir säkert en helt perfekt sommar. Både vädermässigt och badmässigt.

Till vardags är Sonja Grunselius präst, men själv tror hon inte att det ger henne några fördelar i sin korrespondentkarriär.

– Jag tror inte att gud är så intresserad av att ordna med badtemperaturer, skrattar hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.