Soprum började brinna vid nytt hus – ”inte långt till nästa byggnad”

Ystad Artikeln publicerades
Brandplatsen, ett soprum i Västra sjöstaden, Ystad.
Brandplatsen, ett soprum i Västra sjöstaden, Ystad.

Vid 12-tiden på onsdagen började det av oklar anledning att brinna i ett sopkärl vid en av de nybyggda flerfamiljsfastigheterna i Västra sjöstaden.

Det var två minuter i tolv som SOS fick larm om en brand i en mindre byggnad i Ystad.

– Det började brinna i en soptunna i ett soprum och det brann på rätt bra när vi kom fram, säger Roger Larsson, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Tack vare att soprummet är så pass nybyggt klarade sig byggnaden.

– Det är ett bygge i modern tappning så branden höll sig i kärlet. Soprummet klarade sig fint i övrigt och vi fick ut tunnan innan det gick över styr.

Soprummet ska enligt Roger Larsson gå att använda som vanligt efter sanering.

– Det är inte skadat mer än att där är en del sot.

Räddningsinsatsen var avklarad på ungefär en kvart.

Vet ni hur branden startade?

– Någonting har ju hänt, men om det var meningen eller av oaktsamhet vet vi inte. Vi har inte tittat på orsaken, polisen var på plats men man har inte kunnat se tydligt att det skulle vara anlagt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.