Spelautomater manipulerades

Ystad Artikeln publicerades

En man i 20-årsåldern anhölls i helgen efter att ha lyckats manipulera en spelautomat på Polenfärjan och fått ut en stor summa vinstpengar. Han väntas bli häktad, samtidigt som polisen letar efter hans kumpaner.

Den unge mannen anlände i Ystad i fredags efter en resa med färjan Polonia, på vilken hade lyckats få ut en osedvanlig mängd vinstkvitton ur en spelautomat och också hämtat ut vinsten.

Sannolikt har någon form av teknisk utrustning använts vid brottet, som rubriceras som bedrägeri. Polisen vill av utredningstekniska skäl inte avslöja den exakta vinstsumman.

– Jag kan bara säga att det rör sig om en stor summa pengar. Han hade minst en medgärningsman, kanske flera, som vi tyvärr inte har gripit än, säger Anders Carlsson, chef för kriminalenheten vid Ystads- polisen.

Trelleborg nästa

Bokningslistor visar att mannen hade tänkt återvända till Polen mer eller mindre omedelbart med en färja från Trelleborg, men däremellan hann polisen gripa honom. Han anhölls i lördags och väntas bli begärd häktad under tisdagen.

– Vi misstänker att han hade tänkt göra likadant på färjan från Trelleborg. Det är uppenbart att spelautomaten ombord på Polonia manipulerats på något vis. Vi har aldrig sett att någon har lyckats med något sådant förut, säger Anders Carlsson.

Hela förfarandet antas finnas på film, då spelautomaterna är kameraövervakade. Det materialet kommer polisen att få ta del av.